✅ Гүл мантысы ✅ ✅ Құрамы: 6 дана манты үшін ✅ Қамырына: 🔹 Су — 0,5

| просмотров: 5
✅ Гүл мантысы ✅
✅ Құрамы: 6 дана манты үшін
✅ Қамырына:
🔹

✅ Гүл мантысы ✅ ✅ Құрамы: 6 дана манты үшін ✅ Қамырына: 🔹 Су — 0,5 стақан 🔹 Жұмыртқа — 1 дана 🔹 Cұйық май — 2 асқасық 🔹 Ұн — 3 стақан 🔹 Тұз — 0,2 шай қасық ✅ Салымына: 🔹 Фарш — 400 гр 🔹жуа— 1 дана 🔹 Тұз 🔹 Қара бұрыш ✅ Қуырмасына: 🔹 Пияз — 1 дана 🔹 Болгар бұрышы — 1 дана 🔹 Қабақ — 300гр 🔹 Сәбіз — 1 дана 🔹 Қызынақ — 1 дана Тұз суға жұмыртқа, тұз, сұйық майды құйып, араластырамыз,ұн салып, қамыр илейміз. Қамырды қатты қылып илеу керек. Қамырымыздың бетін жауып, бір-біріне біріккенше,салымын дайындаймыз. Фаршқа пиязды майдалап турап, тұз және қара бұрыш салып, араластырамыз. Енді пиязды қызған майда қуырып, сәбіз салып, болгар бұрышын салып, қызанақ саламыз, және қабақ саламыз, қабақ пен қызанақты жазда мұздатқышқа қатырған едім, соларды қолдандым. тұз және дәмдеуіш салып,араластырып, 5 минут қуырамыз. қамырымызды бір қайтара илеп, жұқа қылып жаямыз да, суреттегідей кесеміз.салымын қамырдың жарты бөлігіне ғана салып,екінші жарты бөлігімен екі бүктейміз Шетінен бастап ораймыз. Міне, осындай гүлге ұқсас манты шығу керек. Қуырылған көкөністердің үстіне салып шығамыз. Үстіне қайнап тұрған суды жартылай етіп құйыңыз, әйтпесе салқын суда қамыр былжырап кетеді. Бір қайнағаннан кейін дәмін көріңіз, тұзы жетіңкіремесе тағы да салыңыз да, отты басып, баяу отта 45 минут пісіріңіз. Ас болсын! 😋

Ұқсас жаңалықтар

    Жаңалық Вконтакте, сайтынан алынды: public69995411?w=wall-69995411_458120

    Email FacebookTwitterVKWhatsApp

    Kaznews.kz

    Kaznews.kz

    Қызық жаңалықтар

    Қызық жаңалықтар